Traktorska industrija je danas veoma razvijena i važan je deo globalne poljoprivredne ekonomije. Traktori su postali nezamenljiv alat u poljoprivrednoj proizvodnji, a u poslednje vreme su se počeli koristiti i u drugim industrijama, poput građevinarstva, transporta i rudarstva.  Najveći proizvođači traktora u svetu danas su Mahindra & Mahindra, John Deere, AGCO Corporation, CNH Industrial, Kubota Corporation i Escorts Limited. Ovi proizvođači nude širok spektar traktora i drugih poljoprivrednih mašina, a sve više pažnje posvećuju tehnološkim inovacijama koje mogu poboljšati efikasnost, produktivnost i održivost poljoprivredne proizvodnje

Massey Ferguson

 Massey Ferguson je jedan od najstarijih i najpoznatijih proizvođača traktora u svetu, osnovan 1953. godine. Danas su deo grupacije AGCO, koja je lider u proizvodnji poljoprivrednih mašina i opreme. Massey Ferguson proizvodi traktore različitih veličina i snage, koji se mogu prilagoditi za različite potrebe poljoprivrednika. Uz to, nude i širok izbor traktorskih rezervnih delova, kako bi se osigurala dugotrajnost i pouzdanost mašina. Rezervni delovi za Masset Ferguson traktore su veoma važni za održavanje i popravku ovih mašina. Međutim, kao i kod svih mašina, redovno održavanje i zamena dotrajalih delova su ključni za produženje veka trajanja traktora i njegovu pouzdanost u radu.

John Deere

 John Deere je još jedan poznati proizvođač traktora sa bogatom istorijom koja seže u 1837. godinu. Danas, kompanija John Deere proizvodi traktore različitih veličina i snage za sve vrste poljoprivrednih radova. Takođe nude širok spektar rezervnih delova i servisa kako bi se osigurala pouzdanost traktora i održavanje optimalne produktivnosti.

Case IH 

 Je deo CNH Industrial grupacije, koja je vodeći proizvođač poljoprivredne mehanizacije. Case IH proizvodi širok spektar traktora, od manjih modela za voćnjake i vinograde, do velikih mašina za industrijsku upotrebu. Uz to, nude i veliki izbor traktorskih rezervnih delova, kao i usluge održavanja i servisa.

New Holland je takođe deo CNH Industrial grupacije i nudi širok spektar traktora i drugih poljoprivrednih mašina. Uz traktore različitih veličina i snage, New Holland nudi i specijalizovane modele, poput traktora za voćnjake i vinograde, te mašine za ratarstvo i druge specijalne namene. 

Pored samim mašina, traktora, sve ove velike kompanije se u velikoj meri bave i proizvodnjom traktorskih rezervnih delova koje, te svaka kompanija preporučuje originalne rezervne delove za svoje traktore kako bi se održala dugovečnost mašina. Traktorski rezervni delovi su neophodni za pouzdanost i dobar kvalitet.

Pored  svega nevedenog, traktorska industrija se suočava sa brojnim izazovima, uključujući promene u zakonodavstvu i regulativi vezanoj za zaštitu životne sredine, kao i povećanu konkurenciju na globalnom tržištu. Međutim, industrija traktora nastavlja da se razvija i usavršava svoje proizvode, kako bi odgovorila na sve izazove i potrebe savremene poljoprivrede i drugih industrija koje se oslanjaju na traktorske mašine.