U poslednjim godinama, turizam u Srbiji doživljava sve veći porast, privlačeći posetioce iz celog sveta. Ova zemlja nudi raznolike destinacije koje zadovoljavaju različite interese turista. Evo nekih od najposećenijih destinacija u Srbiji.

Gradovi u Srbiji

 Gradovi u Srbiji privlače mnoge turiste, ne samo glavni grad vec mnogi u celoj zemlji.  Mnogi turisti uglavnom su smešteni i odsedaju u gradovima, te se smatra da je to jedna od osnovnih stvari koja doprinosi velikoj posećenosti gradova, druga je bliziina aerodroma, posebno sa turiste koji na ovaj način dolaze u zemlju. Aerodrom rent a car Beograd im je tu da im obezbedi dalji prevoz, tj. Vozila za obilazak i uźivanje u gradu. Kada su već u gradu na raspolaganju su im još mnoge rent a car uslug, tržni centri, klubovi, muzeji i jošn mnogo toga što nosi grad. Od najposećenijih su sledeći gradovi: Beograd, kao prestonica republike, Niš, Novi Sad, Sremski Karlovci, Kragujevac, Novi Pazar i još mnogi drugi.

Banje Srbije

 Banjski turisam je u svetu uveliko i odavno popularan a postaje sve vise i u Srbiji. Evo najposećenijih banja: Vrnjačka Banja, Sokobanja, Banja koviljača, Kanjiža itd. Pored svoje lepe prirode i okruženja, banje su pre svega klimatske banje koje nude da uživate u prirodi, čistom i svežem vazduhu koji vas okružuje. Mnoge banje u Srbiji nude i lekovite termomineralne, izvorske vode koje mogu biti lekovite za različita oboljenja. Tako Sokobanja poseduje termomineralnu vodu koja je od 28-45 stepeni Celzijusa, tako da se možete opustiti i uživati. Neke banje kao na primer Vrnjačka, mogu se pohvaliti i izuzetnim zabavnim manifestacija koje privlače dosta turista, kako starijih a i mladjih.

Manastiri 

 Manastiri u Srbiji čine pravi biser arhitekture, umetnosti i kulture jednog naroda. Posetom bilo kog ovakvog mesta, neminovno ćete ostati pod jakim utiskom, duhovnośu i mirom kojim odaju manastiri. Evo najposećenijih u prethodnoj godini: Manastir Studenica, Žiča, Ljubostinja, Visoki Dečani, Gračanica, Krušedol, Mala Remeta i još mnogo mnogo drugih. 

Planine Srbije

 Planine u Srbiji su izuzetno privlačne turistima zbog svoje prirodne lepote, raznolikosti aktivnosti i mogućnosti za istraživanje. Svake godine ostvaruju sve veći broj poseta turista, kako u zimskom periodu kada je vreme skijanja, tako i u letnjem, kada su im na raspolaganju planinarenje, setnje itd. Zbog izgradnje velikog broja novootorenih puteva, dostuponost planinama ako ste smesteni na primer u glavnom gradu je veoma jednostavna. Rent a car Beograd automobilima ćete veoma brzo i jednostavno stigi do prvi planina u Srbiji. Kako i prethonih godina, tako i ove, popularnost odnose planine Kopaonik, Zlatibor,  zatim su tu Fruška Gora, Stara Planina, Tara, Goč. 

Pored svega navedenog Srbija je bogata još mnogim prirodnim lepotama i lokalitetima koje ne bi trebalo zaobići, tu bismo istakli lepotu reka, vodopada, arheoloških lokaliteta… Na vama je samo da izaberete Srbiju kao destinaciju i da uživate.