Beograd, glavni grad Srbije, oduvek je privlačio pažnju posetilaca svojom bogatom istorijom, kulturnim nasleđem i živopisnom atmosferom. Ovaj grad koji spaja istok i zapad Balkana postao je ne samo popularna turistička destinacija, već i zanimljivo tržište nekretnina. Ponuda i potražnja za nekretninama u Beogradu su u stalnom porastu, a iznajmljivanje apartmana na dnevnom nivou postalo je sve popularnije.

Beograd nudi mnoštvo nekretnina za iznajmljivanje, od modernih stanova u centru grada do udobnih kuća u mirnim predgrađima. Ono što ovaj grad čini idealnim mestom za iznajmljivanje nekretnina jeste njegova privlačnost kao turističke destinacije.
Beograd je dom brojnih atrakcija kao što su Kalemegdan, Skadarlija, Hram Svetog Save i Knez Mihailova ulica. Ovi lokaliteti privlače posetioce iz celog sveta, stvarajući veliku potražnju za smeštajem.

Ako već posedujete nekretninu u Beogradu, iznajmljivanje na dnevnom nivou je odlična opcija koja vam može doneti mnoge koristi. Rentiranje vaše nekretnine kao stan na dan omogućava vam da ostvarite redovne prihode, posebno tokom sezone turističkih poseta. Beograd privlači turiste tokom cele godine, bilo da dolaze zbog posla, kulturnih događaja ili jednostavno žele da istraže grad. Apartmani u Beogradu su siguran izvor aktivnih prihoda koji vam može pomoći da ukoliko već imate nekretninu napravite solidnu mesečnu zaradu rentirajući ih na dnevnom nivou.

Obzirom da je tržište nekretnina u Beogradu pretrpelo jedan veliki “ringišpil” i promenilo se za 100% nakon korone i usled trenutnih ratova ukoliko već imate sopstvenu nekretninu pravo je vreme da je uposlite. Nakon perioda korone turistička ponuda se vratila na onu staru i turisti su napokon počeki ponovo da se vraćaju u naš glavni grad, tragajući za smeštajem.Kvalitetan smeštaj u Beogradu je ključan da bi turista potpuno uživao u svom boravku. Ukoliko se odlučite za ovaj vid posla, savetujemo vam da posebno obratite pažnju na uređenje vašeg apartmana za izdavanje.

Ukoliko ipak želite da tek krenete u ovaj posao, naš savet je da obavezno razmislite o nekoliko ključnih i veoma bitnih stvari prilikom kupovine stana a to su:

  • Da stan ne bude previše veliki – vrlo verovatno je da ćete pre izdati stan koji je manji nego velike lux stanove.
  • Da lokacija stana bude što bliže centru Beograda. Pozicija apartmana je od ključne važnosti za lako izdavanje a i cena po danu će biti mnogo veća ako posedujete stan koji je bliži centru.
  • Takođe obratite pažnju i nemojte štedeti na uređenje stana kao i na urednost stana

Beograd je veliki grad i svi su izgledi da će imati sve više i više turista, a na nama je da ih ugostimo što je bolje moguće. Sigurni smo da ako se odlučite da rentirate vaš stan, da ćete vrlo jednostavno pronaći svoje klijente.