Imate stomačnih problema? Da li ste probali ovo…

Narodni lekovi i biljke mogu biti od velike pomoći u lečenju stomačnih problema. Mnoge biljke sadrže sastojke koji pomažu u ublažavanju simptoma kao što su bol, grčevi, gasovi i nadutost. Sem što pomažu da se osećate bolje mnoge biljke ili prirodni preparati mogu potpuno otkloniti problem bez upotrebe lekova.

Nana – pomaže u problemima sa stomakom

Jedan od najpoznatijih narodnih lekova za stomak jeste đumbir. Đumbir se koristi u obliku čaja, ali se može koristiti i kao dodatak hrani. Đumbir pomaže u smanjenju bolova i upala u želucu, kao i u poboljšanju varenja hrane. Možete ga dodati i u čaj ili narendati u salati.

Kamilica je takođe biljka koja se često koristi za lečenje stomačnih problema. Kamilica se koristi kao čaj, a pomaže u ublažavanju grčeva i gasova. Takođe, kamilica ima umirujuće dejstvo na želudac, što može pomoći u smanjenju stresa koji može biti uzrok problema sa želucem.

Nana je takođe biljka koja se često koristi u lečenju stomačnih problema. Nana se može koristiti u obliku čaja, ali se može koristiti i kao dodatak hrani. Nana pomaže u ublažavanju grčeva i gasova, kao i u smanjenju mučnine i povraćanja. Pored toga, od nane se može napraviti i sok, pa se kao takav može konzumirati i rashlađen i kao prevencija stomačnih problema.

Kora od hrasta je takođe popularan narodni lek za stomak. Kora od hrasta se može koristiti kao čaj, a pomaže u smanjenju upala i dijareje. Takođe, kora od hrasta može pomoći u sprečavanju nastanka rana u želucu i da u potpunosti revitalizuje stanje želuca.

Bosiljak je takođe biljka koja može pomoći u lečenju stomačnih problema. Bosiljak se može koristiti kao začin, ali se može koristiti i u obliku čaja. Bosiljak pomaže u smanjenju mučnine i povraćanja, a takođe ima antibakterijsko dejstvo, što može pomoći u sprečavanju infekcija u želucu.

Osim biljaka, postoje i drugi narodni lekovi koji mogu pomoći u lečenju stomaknih problema. Jabukovo sirće, na primer, može pomoći u smanjenju kiseline u želucu i sprečavanju žgaravice. Naši stari su kao lek za grčeve i mučninu u stomaku rešavali i čašicom rakije. Rakija je odlična jer je napravljena prirodnim putem i ima alkohola u sebi, kao takva odlično deluje na probleme u stomaku a imate osećaj zagrevanja i masiranja.